Výsledky návštěvy ministra životního prostředí České republiky ve Vietnamu
FOR GASTRO: Zažij, poznej a ochutnej Vietnam
Ve dnech 1. až 3. listopadu se bude konat přehlídka produktů a novinek v segmentu HoReCa, a to na letňanském výstavišti PVA EXPO PRAHA. V Letňanech proběhne 13. ročník veletrhu hotelového a restauračního zařízení, potravinářství a gastronomie FOR GASTRO & HOTEL a hlavním tématem ročníku 2023 bude udržitelnost.
„V Letňanech se představí tuzemské i zahraniční značky, dodavatelé, výrobci i provozovatelé podniků v segmentu HoReCa. První den veletrhu proběhne také odborný KONGRES FOR GASTRO & HOTEL s tématem NOVÝ ÚDĚL – UDRŽITELOST, na němž vystoupí odborníci na veřejné hromadné stravování, zástupci oborových svazů a asociací a úspěšní podnikatelé s unikátními koncepty,“ řekla ředitelka kongresu Věra Špáňová.
Zažij, poznej a ochutnej Vietnam
Tři dny veletrhu přinesou nejen informace o trendech, produktech a technologiích, ale nabídnou také bohatý doprovodný program. První den veletrhu, středa 1. listopadu, bude zasvěcen události Zažij, poznej a ochutnej Vietnam, kterou povedou teatender Jiří Boháč a Česko-vietnamský vzdělávací institut. Čeká Vás velmi zajímavý program v podobě přednášky o vietnamském čaji a Vietnamu jako takovém. Proběhne degustace nejlepších vietnamských čajů řízená prvním teatenderem v ČR, panem Boháčem a naučíte se nové možnosti využití čaje v míchaných drincích a mnoho dalšího.
Zajímavou expozici chystá největší asijský obchodní řetězec v Evropě TAMDA FOODS a značka kvalitních vietnamských čajů a kávy značky Master Vietnam. Součástí expozic bude sekce asijského podnikatelského sektoru, která nabídne unikátní pohled na podnikání a inovace v těchto oblastech.
FOR GASTRO – novinky letošního ročníku
Nové cesty gastronomie představí veletrh ve spolupráci s partnerem, společností Green Heads. Nastíní, jak lze revolučně propojit tradiční gastronomii a inovativní směry nových veganských trendů, které si žádá doba. Návštěvníci budou mít možnost poznat také chutě malých vinařství na sdružené expozici rodinných vinařských firem. V rámci veletrhu FOR GASTRO & HOTEL se představí také unikátní aquaponická farma HerbaFabrica, která pěstuje mikro bylinky, zeleninu i jedlé květy. Mezi nápoji návštěvníci uvidí značky Mattoni, Vikeza Gastro, Pivovar Ferdinand nebo minipivovar Červený vlk a další.
Veletrh FOR GASTRO & HOTEL letos umožní seznámení se s aktuálními trendy, poctivým
řemeslem, novými chutěmi, známými odborníky i novými talenty, ale také nastíní fungování
odborných institucí či firem zaměřených na toto odvětví.
Podrobnosti o veletrhu najdete na www.for-gastro.cz.